fbpx

Steeds meer ondernemers kiezen voor payroll. En dat is begrijpelijk. Ondernemers die gebruik maken van payroll lopen minder risico en besteden minder tijd aan personeelsbeheer. Daardoor kunnen zij zich meer richten op de groei van de onderneming. En het past in de trend van vereenvoudiging van organisaties.

Terughoudendheid bij aannemen personeel

Vooral kleinere werkgevers zijn terughoudend met het aannemen van personeel. De bijbehorende risico’s en administratieve lasten, de onbekendheid met wet- en regelgeving en de beperkte flexibiliteit bij arbeidscontracten zijn vaak de belangrijkste redenen daarvoor.

Payroll neemt drempels weg

Payroll neemt deze drempels weg. Zo neemt het payrollbedrijf de administratieve rompslomp over van de ondernemer. Denk hierbij aan het opstellen van de arbeidsovereenkomsten, de aangiften voor het UWV en de belastingdienst, de pensioenverzekeringen, de verzuimverzekeringen, de arbodienst en de salarisadministratie. En dat niet alleen. Het payrollbedrijf neemt ook het financiële risico van langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid over. En de verzuimbegeleiding conform de Wet verbetering poortwachter. Ook niet onbelangrijk: de ondernemer is langer flexibel. Met payroll kan hij tot 5,5 jaar werken met tijdelijke contracten tegenover 2 jaar regulier.

Daarnaast beschikken MKB ondernemers zelden over een eigen HR afdeling. Door te kiezen voor payroll hebben zij én hun medewerkers toegang tot een professionele en gespecialiseerde HR afdeling en hoeven zij zich geen zorgen te maken over de wet- en regelgeving.

Personeelsbeheer is een vak

Personeelsbeheer is een vak. Voor veel ondernemers is het ondoenlijk om alle facetten daarvan te beheersen. Daardoor lopen zij extra risico wat kan leiden tot onvoorzien financieel nadeel. Payroll stelt de ondernemer in staat om het personeelsbeheer uit te besteden aan een professionele partij die daarin is gespecialiseerd.

Payroll zorgt voor groei

Doordat payroll werk en zorgen overneemt, houden ondernemers meer tijd over. Tijd die ze kunnen besteden aan hun vak, klanten en bedrijf. Dat zorgt voor een impuls van de groei van het bedrijf en de werkgelegenheid. Ondernemers kunnen immers minder terughoudend zijn met het aannemen van personeel waardoor ze eerder en sneller kunnen groeien.

Wat is payroll?

Payroll is een gespecialiseerde vorm van HR dienstverlening. De ondernemer verzorgt zelf de werving en selectie van het personeel. De uiteindelijke medewerker die dat oplevert treedt niet in dienst bij de ondernemer, maar bij het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf is daarmee in juridische zin de werkgever, en neemt de bijbehorende financiële en administratieve verplichtingen over. Payroll heeft een volwaardige plek op de Nederlandse arbeidsmarkt verworven.

Flexgenoot. Samen komen we verder!

Flexgenoot is een Zaans bedrijf en neemt als HR partner en payroll specialist werk en zorgen over van ondernemers. Daardoor kunnen zij zich meer richten op hun vak, klanten en bedrijf. Onze werkwijze is open en transparant. Wij beschikken over uitgebreide praktijkervaring. Daardoor kennen wij het speelveld en zijn wij als geen ander in staat om passend te adviseren. Onze backoffice partner One Payroll – Professional Backoffice is NEN4400-1 en VCU gecertificeerd, ABU lid en geregistreerd bij de SNA. Keurmerken die ondernemers en medewerkers zekerheid bieden.


Ralph Hinze | Oktober 2017 | ralph@flexgenoot.nl